Serveres med gode toppe af flødeskum blandet med knuste makroner.
Irene Jepsen, Odense SV
Verdens bedste koldskål
1 l. Thiese kærnemælk m. citron
½ l. Thiese ymer
1/4 l. Thiese piskefløde
2 past. æg
4 spsk. sukker
1 tsk. økologisk vanilje
1 økologisk citron i tynde skiver
Kammerjunkere
Pisk æg skummende med sukker, tilsæt vanilje, derefter piskefløde, ymer og til sidst kærnemælken. Pisk godt mellem tilsætning af ingredienserne.
Serveres med citronskiver i og kammerjunkere.
Annette Aaby, 5874 Hesselager
Koldskål
2 æg
100g sukker
1 tsk. vaniliesukker
1½ L kærnemælk
Citronsaft efter behov
Æggene piskes med sukker og vaniliesukker.
Kærnemælken tilsættes og kolskålen smages til med citronsaft.
Camilla Lindegaard 13Ã¥r
Koldskål med 'klumper'
2 hele æg (pas.) piskes med 1½ dl. sukker,
vanilliesukker tilsættes - mængde efter smag,
1 liter kærnemælk og 1 liter tykmælk/A38 el. lignede røres i.
Ved servering skæres der 1 liter vanilleis i. Isen skæres i ca. 3x4cm.
Navnet kommer af, da jeg var lille, lavede min mor det en rigtig varm sommerdag til frokost og så havde hun kommet is i! Og vi børn spurgte hende "Hvad er det for nogle klumper der er i koldskålen?!!" - Perfekt til servering en dejlig varm sommerdag!!
Birthe Sørensen, Stenstrup
Verdens bedste koldskål
3 æggeblommer piskes godt sammen med 100 g sukker, 2 tsk. vaniliesukker, samt kornet af en stang vanilie, herefter kommes 2 l kærnemælk i ( det skal være enten økologisk eller gammeldags kærnemælk), så tilsættes den skiver af 1 l vanilie is, nu er den færdig og skal stå og hvile i fryseren i ca. 1/2 time.
Serveres med kammerjunker og makroner.
Randi Enevoldsen, Assens
Jytte's Koldskål
1/2 l A38
1 l kærnemælk
2 grydeskeer rørsukker (hvidt) ca 100 g
1 stor spsk vanillesukker
friske jordbær i skiver
Alt piskes sammen og sæt det i køleskab et par timer. Serveres med kammerjunker eller ristede havregryn. Jordbær kan erstattes med frosne hindbær eller friske, bananer og andre frugter efter smag.
Jytte Thomsen, Glamsbjerg
Koldskål
Jeg har fået denne opskrift i mange år, da min mor lavede den, da jeg var dreng og boede hjemme. Nu er jeg 62, og jeg holder stadig af den. Den smager ligesom smeltet softice.
2 hele æg
4 spsk. sukker
1 tsk med top vaniliesukker
1 ltr. kærnemælk
½ ltr. ymer
frugt efter smag og behag
Nougatis
Kammer junker
Hele æg, sukker og vaniliesukker, piskes godt til sukkeret er smeltet og godt luftig. Rør den sej med ymer og tilsæt derefter kernemælk, som bare fordeles i skålen. Kom finskåret frugter i og lad det stå en time eller 2 i køleskabet til den skal spises.
Jeg bruger jordbær - bananer - ferskner - mandariner - pærer (syltet) - Dog ikke det hele på en gang, men skifter lidt mellem hvad der er i haven eller på tilbud. 2 slags frugter er passende efter min mening.
Ved serveringen kommes der store terninger af Nougatis i og kammerjunker serveres til.
PRØV DEN, den er bare GO' og så mætter den
Æggene gør, at den er dejlig tyk og ikke sådan noget sjaskværk.
Kent Højholdt, Odense SV.
Koldskål
Denne koldskål bruger vi rigtig meget som morgenmad. Vi synes nemlig den smager bedst med cornflakes i, eller vi drikker den i stedet for mælk. Den er både fedt og kaloriefattig og uden de forbudte rå æg.
½ l ylette eller hvis det skal være endnu fedtfattigere 0,5 % A38
1 l økologisk kærnemælk – eller gammeldaws kærnemælk
1 tsk flydende hermesetas eller lignende sødemiddel
2 tsk vanillesukker
Det hele piskes sammen.
Susan Skovsgaard, Svendborg
Koldskål
1 l kærnemælk
1/2 l ymer
2 past. æggeblommer
1 dl sukker
1 tsk vaniliesukker
Sukker og æg piskes hvid, og resten blandes og stilles koldt. Serveres med kammerjunker eller ristet havergryn
Dorte Bramsen
Koldskål
2½ dl dessertpiskefløde med jordbær (den fra Karolines køkken)
1 liter kernemælk
ca 1 dl sukker (alt efter smag og behag)
ca 1 spsk citronsaft
Fløden piskes næsten stiv men dog stadig cremet. Kernemælk tilsættes og røres godt sammen med fløden. Så tilsættes sukker og citronsaft, og pisk på lav hastighed til sukkeret ikke "knaser" i skålen.
Dertil servers kammerjunker, bananskiver og selvfølgelig friske jordbær skåret i halve/både..
Pisk æg, sukker og vanilie godt sammen, tilsæt citronsaft. Kærnemælk og æg/sukker bl. røres sammen, derefter tilsættes ymer og røres med. Skal helst stå og trække et par timer i køleskab før servering. Røres op før servering. Serveres med kammerjunker men smager også godt med is og/eller jordbær (fra egen have).
Kurt og Susanne, Rudkøbing
Verdens bedste koldskål
Jeg er gift med en mand som påstår at han laver "DANMARKS" bedste koldskål.
Lad os se om den så ikke også er FYNS bedste!!!
65 g MELIS
1 liter kærnemælk
Piskes sammen til sukkeret er opløst.
4 dl VANILLE CREME fra "Karolines" tilsættes.
Det hele piskes sammen.
Serveres med cornflakes.
Erik Tolderlund, Faaborg
Koldskål for diabetikere
2 æg uden hvide
sødemiddel efter smag (jeg bruger blå Hermasetas)
1 l kærnemælk som skal være købt hos SINAI landmejer
kornene fra en ½ stang vanillie eller ca. 1 spsk. vanillesukker
Serveres med kammerjunker eller knuste tvebakker
Susanne Olsen, Odense SV
Verdens bedste koldskål
1 lilter ymer
3/4 liter kærnemælk
saft fra en citron
sukker
vaniliesukker
Ymer og kærnemælk (begge dele almindeligt) hældes i en skål og piskes med håndmikser i godt 5 minutter på højeste trin. (dette er det største "trick", idet den færdige koldskål dermed
bliver både luftig og cremet).
Citronsaft - pas på at kernerne ikke kommer med - sukker og vaniliesukker tilsættes. De to sidstnævnte ingredienser på slump alt efter, hvor sur/sød koldskålen ønskes.
Der piskes igen så citron, sukker og vaniliesukker kommer godt rundt i hele koldskålen, hvorefter der prøvesmages og der kan evt. tilsættes mere sukker, vaniliesukker eller begge dele. Når man har fundet den ønskede smag, sættes koldskålen i køleskabet i
mindst en time (Kan udemærket stå natten over).
Den færdige koldskål serveres med tilbehør efter ens egne lyster.
Personligt foretrækker jeg kammerjunker, som lægges i den dybe tallerken før koldskålen hældes over, derved kan de nå at suge lidt koldskål før de ryger indenbords.
Frank Pedersen, Odense N
Koldskål for mælkeallergikere
Vi er en familie med en søn med mælkeallegi, så vores opskrift, er lidt alternativ, da den er uden kærnemælk, men smager aldeles pragtfuldt.
Vi skal bruge, til 2-3 pers.
60 g sukker
1 spsk. Vanillesukker
1 dl. Appelsin juice eller saften af 1 appelsin
Små stk. af appelsin
1 l .soyadrik ( fra Natuli´) fås i brugsen
30 gr. Is ( tofu Line) fås i brugsen
Sukker, vanille og appelsinjuice piskes sammen til en hvid masse. Is piskes let i. sojadrik og evt. appelsin stk. blandes i. Det hele sættes i køleskabet ca. 1 time inden servering. Serveres med kammerjunker eller tvebakker.
Rabarbersaften koges, jævnes med udrørt Ideal jævning og sødes. Jordbærrerene drysses med sukker og Vanila og trækker ca. 1/2 time. Den iskolde rabarbersaft hældes over, og suppen serveres med små tvebakker.
Ida Olsen, Kerteminde
Inges Koldskål
Inden jeg gik på efterløn, var jeg ansat som pædagogmedhjælper på Kertemindeegnens Friskole i SFO. Børnene skulle altid have 'Inges koldskål'.
1 liter kærnemælk
½ liter ymer (A38 eller tykmælk kan også bruges)
¼ liter piskefløde (skal ikke piskes)
1½ teske vanillesukker
½-1 deciliter melis (smages til efter hvor sødt man vil have det)
Det hele blandes sammen og spises med kammerjunkere.
Inge Jakobsen, Kerteminde
Danmarks bedste koldskål
Cheasy Vanille smag blandes 1:1 med kærnemælk og rørsukker med vanille.
Hældes over skivede friske frugter efter smag.
Kammerjunkere kan serveres til.
Helle Oldefar, Odense
Danmarks lækreste og sundeste koldskål
6 past. æggeblommer
1 dl. rørsukker
1 vanillestang, kornene (eller 1 tsk. vanillesukker)
300 g halvfrosne hinbær
1/2 lime (saften)
1 l økologisk kærnemælk
1 l økologisk tykmælk
- Æg, sukker og vanille piskes hvidt.
- hindbær + limesaft piskes med æggemassen kraftigt sammen til en lyserød masse
- tykmælk røres i og til sidst røres kærnemælken forsigtigt i.
Lad den stå en halv time i køleskabet før servering.
Vi har tre drenge, som spiser koldskålen til dessert med kammerjunker og til morgenmad med musli, havrefras eller cornflakes.
Diana Korsgaard, Strib
Verdens bedste koldskål
Min dejlige mormor har serveret denne koldskål for hele familien hver sommer, lige siden jeg var barn, - og den findes ikke bedre... Det er både smagen, men selvfølgelig også de minder, den bringer med sig
Del æggene og pisk æggehviderne helt stive. Pisk æggeblommerne med sukker (jeg foretrækker ca. 2-3 spiseskeer, men det er jo smag og behag) til det er næsten hvidt og meget luftigt. Derefter tilsættes kærnemælken og det blandes godt. De piskede æggehvider vendes forsigtigt i. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i. Mas kammerjunkerene og læg dem i tallkerknen, derefter koldskål ovenpå.... Koldskålen skal nydes med det samme og kan ikke tåle at stå.
Nu har du bare den dejligste, luftige og ikke for sød, men dejlig frisk koldskål, til en varm sommerdag.
Gitte H. Vilhelmsen, Vantinge
Vores Koldskål
1 liter økologisk kærnemælk ( den har bedst smag)
1 liter økologisk Ymer eller tykmælk
? stang vanilliekorn eller 1? spsk vanillie sukker
6- 8 spsk råsukker ( det smager bedst)
blandes med 1/4 l piskefløde pisket til skum
enkelt og virkeligt dejligt - desserten kan så gøres helt vidunderlig ved at spise den sammen med hjemmelavede kammerjunkere:
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g plantemargarine
50 g sukker
reven skal af ? usprøjtet citron
1 lille æg
1 dl mælk
evt. 1 tsk kardemomme, når man har lyst til den smag
Bland mel og bagepulver og smulder fedststoffet heri. Tilsæt sukker, citron og æg. Kom mælken i og ælt dejen sammen. Rul dejen i fingertykke stænger. Skær dem i et par cm. lange stykker og tril dem til kugler. Kuglerne bages ved 200 grader i ca 7 - 8 minutter. Tag pladen ud og skær kuglerne igennem med en skarp kniv - imens de er lune er det nemmest. Sæt dem på bageplade og bag ved 150 grader i 20 minutter.
Birthe Hejlskov.
Koldskål som stammer fra mit barndomshjem i 60’erne
1 æg
50 g sukker
saften af 1 citron
1 L kærnemælk
Æg og sukker piskes hvidt og skummende, heri puttes citronsaften som piskes med. Til slut hældes kærnemælken i, og der piskes.
Serveres med kammerjunkere eller når det skal være ekstra godt, serveres koldskålen med en skive vaniljeis som lægges i tallerkenen, inden koldskålen hældes i. Det sidste serveringsforslag, var kun, når der var noget at fejre i mit barndomshjem. Idag hos os i 2006 serverer vi gerne is i når vejret er rigtigt varmt. Det smager himmelsk.Venlig hilsen
Lisbeth Aaquist Johansen, Vester Skerninge
Kør-om
½ liter kærnemælk og ½ liter A 38 el. lignende (vi er glade for Thiese-produkter).
Heri blandes fintrevet rugbrød, som ikke må være for frisk - så klumper det.
Smag til med revet citronskal, citronsaft og sukker - og tilsæt gerne klumper/kugler af vanilleis inden servering.
Vi laver den gerne "på slump", så I må smage Jer frem.
Antal indlæg: 1323 Bopæl: Hjortshøj Tilmeldt: 19.02.06
Lagt på d. 19. juni 2006 17:23:08
Aaajj, hvor godt! Det er da bedre end Mathildes Langtidsholdbar Koldskål, som jeg køber på heroppe *SS* Absolut værd at prøve. Tak Johnny *SS*
Knus heroppe fra
[i]Life is easy, when you know the tricks[i]
Citat: Min forlovede
Antal indlæg: 2446 Bopæl: Himmerland Tilmeldt: 21.02.06
Lagt på d. 20. juni 2006 13:03:10
Syns da lige i skal have min private opskrift også.
Eller det er nok ikke så let, da det hele sådan er lidt på slumb. Men det er nemt.
Frosne jordbær kommes i blenderen sammen med sukker og kærnemælk, godt med vanilje, måske noget tykmælk eller hvad man nu lige har ved hånden. Og selvfølgelig en god slant fløde.
Spises straks, kan også serveres i glas med sugerør
Den lider sørme også lækker, mai, jeg ved ikke, hvornår vi dog skal få tid at prøve alle disse lækre opskrifter. Men prøves, det skal de. Tak for den, mai.
Spring til debat:
Besøgende
Gæster online: 3
Ingen brugere online
Antal brugere: 40
Ikke aktiverede brugere: 0
Nyeste bruger: Jona
Klokken
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.
Marita 18. maj 2024 11:19 Peter, du er ikke alene. Men der er ikke meget at gøre ved det. Angående lukker og slukker: jeg er her endnu.
Peter 25. april 2024 18:53 Ok, sidste mand m/k lukker og slukker. Undskyld jeg forstyrrede.
Peter 15. april 2024 21:59 Jeg er her endnu, og jeg savner de gode gamle fora. Facebook er en phis i en hornlygte, og jeg fatter ikke, at jeg er den eneste der kan se det!
Indhold: alle rettigheder forbeholdt navngivne forfatter eller Astro-Numerology.dk (Marita Kristensen). Ingen tekster må anvendes kommercielt uden forudgående, skriftlig tilladelse fra forfatteren.